Friese elfstedencontest 2005 
PE1OLM/P in  HINDELOPEN

 

Terug

   

Burgemeester van Harlingen bezoekt Hindelopen tijdens 11 steden contest 2005.

Op 20 november 2005 werd weer de 11 steden contest gehouden. Ook in Hindeloopen stond dit jaar weer een caravan klaar en wel achter “de Kadoshop” van de Fam. De Boer aan de Ijsselmeerkust met verwarming en al die op tijd werd aangedaan. Ruim voor 9 uur waren Gialt (PE1OLM) en Bote (PAoBVD) al op de locatie aanwezig om de zeedijk vrij te maken van hondenpoep en ander afval. Waarbij Bote aan een paar toeristen uitleg moest geven wat de heren van plan waren (in zuiver Chinees). Om 8.54 uur was ook Jan (PD2JDB) uit het zon overgoten Ysbrechtum ter plaatse, om te assisteren met het opzetten van de diverse masten en het leggen van de diverse kabels, waarbij rekening moest worden gehouden met de doorganghoogte, dit i.v.m. de vele campers die langskwamen. De mast die als eerst werd opgezet was een legermast uitvoering “swieberpaal”, Bote hij had hier in zijn jonge jaren wel eens mee gewerkt en wist dan ook (bijna) precies hoe deze opgesteld diende te worden. Dat de mast gebogen stond was geen probleem, even snel een hulp tuidraadje spannen en de waterpas kon er zo tegenaan gehouden worden.

Hierna was het de beurt aan de pompmast van Jan, deze  mast had vorig jaar de eigenschap om in te krimpen door de koude wind. PD2JDB zou de mast wel even modificeren zodat deze zijn originele lengte zou behouden, helaas helaas de mast stond maar amper en van de 5 delen waren er nog maar 4 zichtbaar (foutje). Dit jaar was er volop gebak in de caravan aanwezig dit i.v.m. de verjaardag van 1 van de 3 operators. Na het nuttigen van de koffie en het gebak kon er eindelijk begonnen worden met het testen van de zenders en het uitrichten van de 2 meter antenne.

 

      

De antenne die Bote gebruikte stond perfect uitgericht (langdraad)  deze pikte een S9 stoorsignaal op, fantastisch maar dit stoorsignaal telt niet mee. Om 11.00 uur viel het startschot en kon er begonnen worden met het loggen van de verbindingen, op 2 meter liep het als en speer. Helaas ging het op 80 meter zeer moeizaam en konden er in het eerste kwartier slechts 2 stations op papier gezet worden. Bote bleef maar aan de vfo draaien om een rustig plekje te vinden, dit werd hem niet gemakkelijk door het vervelende ratel signaal. Gelukkig heeft BVD voor volgend jaar de oplossing om dit euvel te verhelpen. Ondanks deze problemen heeft Bote 48 stations kunnen loggen, rekening houdend met de vervelende storing toch een aardig resultaat. Op 2 meter werd er gewerkt met een verticale rondstraler en een 9 elements beam, geschakeld door een relais. Op deze band was er gelukkig geen storing maar wel overlast van naburige stations, dus moest er regelmatig veranderd worden van QRG. Om 14.00 uur konden we op de 2 meterlog lijst 62 stations noteren. De operators zijn hier redelijk tevreden mee. Precies om 14.00 uur komt de burgemeester van Harlingen langs, dit was mede het tijdstip om te stoppen met de contest. De heren Gialt, Bote en Jan bedanken alle stations die zich hebben ingemeld. De operators kunnen terugkijken op een mooie dag in Hindelopen en hopen volgend jaar weer op deze plek te kunnen staan. En met de tip van Bote mogelijk nog meer verbindingen te kunnen vast leggen.

Jan PD2JDB

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERON A-14