Friese elfstedencontest 2005    
PI4FRG in BARTLEHIEM

 

Terug

   
 

Verslag Friese elfsteden contest PI4FRG 2005. 

Zoals gebruikelijk was PI4FRG tijdens de elfstedencontest actief vanuit Bartlehiem op 2 en 80 meter. S´morgens vroeg om 08:00 stond ik bij Alfred , PA7AL, op de stoep en zijn we direct doorgereden naar Bartlehiem. Het weer was gelukkig een stuk beter dan de dagen daarvoor zodat de mobiele mast van 13 meter met daarin voor de 2 meterband 2 maal 7 elements, (de een horizontaal en de ander verticaal) en een koppelbalk voor de 80 m halvegolf dipool vrij snel op hoogte stond.

 

                          

              Alfred, PA7AL, op 2m in Bartlehiem              Antennemast PI4FRG/A

 

Het weiland waar de 80 meter dipool overheen hing was erg nat dus laarzen aan en het veld in. Dat we afgelopen jaren verwend waren met ons onderkomen moge duidelijk zijn maar helaas was de bus van Wiebe, PA9565 dit keer niet beschikbaar. Zonder spanning doe je ook niets, maar Edwin PE1PWF was wederom bereid zijn aggregaat  beschikbaar te stellen. Bedankt!. 20 minuten voor aanvang van de contest de Icom 706 aangezet en net als voorgaande jaren staat de signaal meter in ontvangst op bijna S2, een heel rustige ontvangst. Komt er dan iemand in de lucht dan is dat direkt 9+20, wat een signalen — dit was veel belovend. In het begin van de contest was het 5 graden in de auto, dit liep naarmate de contest vorderde op tot 11 graden wat kwam door het schrale zonnetje dat rond het middag uur begon te schijnen.

 

                             Douwe, PA7D, als PI4FRG op 80 meter.

 

Jos PA3HGX, bezocht ons om wat foto´s van onze activiteiten te maken. Menig bezoeker die langs kwam om te kijken, kreeg van hem de nodige uitleg. Wat opvallend is aan de score dat we dit jaar heel veel uit onze eigen regio hebben gewerkt.

“De Friese Elfsteden Contest ” leeft nog steeds onder de Friese amateurs.

 De score voor PI4FRG op 80 meter 72 QSO,s en op 2 m 74 QSO,s.

73’ Douwe, PA7D en Alfred, PA7AL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERON A-14